Saturday 2 November 2013

Torstai on toivoa taynna

Torstaina, eli kp16 aloitin Terolut-kuurin - tai taalla Duphaston-kuurin. Tasta alkaa toivottavasti uusi aikakausi. Lahempana unelmaa. Naita tulisi ottaa kaksi paivassa, valilla kp16 ja kp25 eli yhdeksan paivaa, kolmen kuukauden ajan.

Pakkausselosteesta lainattu:

Mitä Terolut on 


  • Terolut sisältää lääkeainetta nimeltään dydrogesteroni.
  • Dydrogesteroni on keinotekoinen hormoni.
  • Se muistuttaa läheisesti luonnollista progesteronia. 
  • Lääkkeitä kuten Terolut kutsutaan progestogeeneiksi.

Mihin Terolut-tabletteja käytetään

Terolut-tabletteja voidaan käyttää joko yksin tai yhdessä estrogeenin kanssa. Se otatko myös etrogeenia, riippuu siitä, mihin tarkoitukseen lääke on sinulle määrätty.

Terolut-tabletteja käytetään:

  • Oireisiin, joita saatat saada jos elimistösi ei tuota tarpeeksi progesteronia.

- kivuliaat kuukautiset
- endometrioosi eli tila, jossa kohdun limakalvon soluja löytyy muista kehon osista, useimmiten vatsasta tai virtsa- ja sukupuolielinten alueelta, aiheuttaen esim. runsasta kuukautisvuotoa tai kivuliaita kuukautisia
- kuukautiskiertohäiriöt, esim. epäsäännöllinen kierto tai runsas vuoto
- premenstruaalinen syndrooma eli kuukautisia edeltävät oireet esim. mielialan vaihtelut, rintojen turvotus ja arkuus, vatsan turvotus, päänsärky, väsymys, ummetus

  • Hoitamaan menopaussin oireita – tämä hoito on nimeltään hormonikorvaushoito.

- oireet vaihtelevat naisesta toiseen
- ne saattavat sisältää kuumia aaltoja, yöhikoilua, univaikeuksia, emättimen kuivuutta ja virtsavaivoja.

Miten Terolut vaikuttaa

Naisen fertiilin eli hedelmällisen iän aikana munasarjat tuottavat estradiolia ja progesteronia, jotka ovat sukupuolihormoneja. Ne säätelevät kuukautiskiertoa ja lisääntymiskykyä. Mikäli elimistö ei tuota tarpeeksi progesteronia, Terolut-valmistetta käytetään täydentämään tätä puutetta, koska progesteronin puute voi aiheuttaa häiriöitä kuukautiskierrossa. 
Lääkärisi saattaa pyytää sinua ottamaan myös estrogeenia Terolut-valmisteen lisäksi. Tämä riippuu siitä, mihin tarkoitukseen lääke on sinulle määrätty.
Terolut-valmisteella on myös suojaava vaikutus endometriumiin eli kohdun limakalvoon. Tämä on tärkeää estrogeenihoidon yhteydessä menopaussin (kuukautisten poisjäämisen) aikana tai sen jälkeen.

Toivon mukaan tama siis tekisi kuukautisista saannolliset. Vatsassa on jotain tunnetta oikean munasarjan kohdalla ja napytkin lisaantyy kasvoihin, etta kylla se ainakin jotain tekee. ;) Hehe.

No comments:

Post a Comment