Wednesday 20 November 2013

Perheen merkitys



En ole kauhean perhekeskeinen ihminen, eika perheeni ole yhta laiheinen kun Miehella. He soittelevat usein keskenaan ja tykkaavat aterioida yhdessa - paikoin myos pitkan kaavan mukaan menevia paivallisia, joista en pida ollenkaan. 

Joulu on myos sellainen juhla, josta en useimpina viime vuosina ole nauttinut ollenkaan. Viime joulun vietin yksin, se oli yksi elamani surullisimmista, koska Mies oli juuri edellisena paivana lentanyt takaisin Ranskaan.

Uskon, etta alan taas nauttimaan joulusta ja muista tapahtumista kun meilla on omat lapset. Kun saa jarjestaa joulua omalle perheelle. Koristella kauniisti ja suunnitella ruokia. Tykkaan ostaa lahjoja toisille ja voin jo hyvin kuvitella sen ilon, minka lapsi kokee avatessaan paketin. Voi, kunpa tama aika koittaisi pian. 




Haluan, etta olemme perheena tiivis - niin kuin nyt olemme parina. Etta lapset kokevat paljon rakkautta ja sen, etta voivat aina turvautua meihin vanhempiinsa. En halua heilla koskaan olevan turvaton olo kotonaan, mita itse olen saanut kokea. 

Tulen varmaankin olemaan kotona pitkaan lasten kanssa, silla tarkoitus olisi myos tyoskennella taalta kasin. Miehellakin toivottavasti tyot siirtyvat kokonaan kotona tehtavaksi. Nama ovat vain alustavia suunnitelmia ja asiathan voivat aina muuttua, mutta jos nain on, lapsilla tulee olemaan molemmat vanhemmat paljon lasna. 

Toivoisin myos lapsillemme laheista suhdetta isovanhempiinsa. Omien vanhempieni kohdalla ongelmia teettaa se, etta Suomeen ei kovin usein voi lennella. Miehen vanhempien uskon taas haluavan olla paljon lasna - ovathan he sita jo omien lastensa elamassa.




Nyt kun katson naita kuvia, haluaisin muuttaa ainakin joulun ajaksi sellaiseen taloon kuin The Holiday-elokuvassa Kate Winsletilla oli Surreyssa, Englannissa. 
Ihana elokuva. Viime vuonna katsottiin se juuri joulukuussa - olen nahnyt sen vaikka kuinka monta kertaa, eika loppua nay. 

Ymmarsin muuten juuri, etta tama tulee olemaan ensimmainen jouluni, jolloin maassa ei ole lunta. 

En olisi ikina ajatellut, etta voisin kaivata sita - tai etta se tuntuisi jopa haikealta...

2 comments:

  1. Joulu on mielipiteitä jakava pyhä. Itse rakastan joulua, sen perinteitä yms. Toki siitä tulee sitten omanlaisensa sitten kun on omat lapset.. voi vain kuvitella sitä lasten tohinaa joulupukista yms :)

    Toivottavasti tänä vuonna joulusi ei ole yhtä ahdistava kuin viime vuonna! Ja toivottavasti teilläkin pian on se "oma pikku perhe" viettämässä joulua ;) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ymmarran kylla miksi ihmiset rakastavat joulua, koska se voi olla hyvin kaunis juhla ja perheen merkitys korostuu silloin. Uskon, etta itsekin opin rakastamaan sita. :)

      Uskon nain! Siita ei voisi enaa ahdistavammaksi menna. ;) Samaa toivon kovasti teillekin <3 Kiitos kauniista sanoista :)

      Delete