Friday 8 November 2013

Le Savon d'Alep, Aleppo saippua

Ensin oli tarkoituksena hakea bio-kaupasta afrikkalainen musta saippua - mutta koska sita ei ollut, mukaan tarttui syyrialainen Aleppo saippua, jota on valmistettu tuhansia vuosia ja on tunnettu antibakteerisista ominaisuuksistaan.




Aleppo saippua valmistetaan taysin luonnonmukaisesti olivi- ja laakerinlehtioljysta. Laakerinlehtioljyn pitoisuus vaihtelee 2-30 prosenttiin, ja tama maaraa seka antibakteeristen ominaisuuksien tehon, saippuan laadun seka hinnan. Tama pala maksoi 6 euroa. Sisaltaen 82 % luomu oliivioljya ja 17 % laakerinlehtiaoljya.




Aleppo saippua sopii kaikille ihotyypeille, seka hiuksille. Se on erityisen hyva hoitamaan herkkaa ihoa ja ihon ongelmia kuten; ihottumat ja allergia. Saippuat joissa laakerinlehtioljypitoisuus on isompi, sopivat hyvin hoitamaan iho-ongelmia kuten; akne, ruusufinni ja seborrooinen ekseema.

Kaytettyna hiuksiin, saippua ehkaisee paanahan rasvoittumista ja hilseilya.




Erittain huono juttu kayttajien kannalta on se, etta Syyriassa sota on kaiken muun pahan lisaksi tuhonnut Aleppo saippuan valmistuspaikat ja nain ollen saippuaa tullaan tuskin toimittamaan uusia eria pitkaan aikaan. Biocoopissa sanoivat, etta lisaa ei ole tulossa.

Jos tama saippua on kelvannut aikoinaan Kleopatralle, on sen pakko olla hyvaa. Tai sitten valikoimaa ei ollut muinoin liiaksi. Hehe.

Valikoimaa saisikin olla vahemman, etta ihmiset lakkaisivat laittamasta kaikenmaailman myrkkyja elimistoonsa.

No comments:

Post a Comment