Tuesday 26 November 2013

Perheelle kertominen tulevaisuudessa



Olen miettinyt minkalaiset reaktiot molempien vanhemmilta mahdollisesti tulee sitten kun vauvauutisen kertomisen aika on. Rehellisesti sanottuna - en osaa yhtaan sanoa.
Voi olla, etta he miettivat sen tapahtuvan liian pian - olemme olleet yhdessa vuoden ja pari kuukautta paalle -vauvauutisen kertoessa veikkaan, etta reilusti enemman. Sitakaan kun ei koskaan tieda varmaksi, kuinka kauan siihen voi menna.

Viela aikuisenakin sita kaipaa joissain asioissa vanhempien hyvaksyntaa - sita toivoo, etta he kunnioittavat valintoja jotka teet. Se on kuitenkin lopulta vain sivuroolissa, silla tama on meidan elamamme ja toimimme sen mukaan, kuin meista hyvalta tuntuu. Tiedamme mita haluamme, toisemme ja rakentaa elamamme yhdessa.

Kukaan kun ei voi sanoa toisen puolesta, mika olisi oikea tapa tehda asiat, silla vain suhteessa olevat voivat sen tietaa. Niin yksinkertaista se on. Ei se elama lapsen saantiin lopu, eika siihen siten tulisi suhtautua - vaan siita se elama tavallaan alkaa, uusi elama ainakin - ja uudenlainen tarkoitus elamalle.

Joskus se on vain niin, etta vanhempiesi lapsena, aivan sama minka ikainen olet ja missa elamantilanteessa - on se aina yhta uskomaton asia heille, etta heidan lapsestaan on tulossa Äiti tai Isä.

No comments:

Post a Comment