Monday 11 November 2013

The Dog Walk - kodittomien koirien puolesta

Ralph Lauren kampanjoi hyvan asian puolesta.

Syksyn 2013 mallistossa mallin paikan ottavat tarhalta adoptoidut koirat. Kampanjan on tarkoitus edistaa kodittomien koirien asiaa. Ranskassa ostettujen tuotteiden hinnasta 10% lahjoitetaan Ranskan Société Protectrice des Animaux, SPA:lle.

Tasta mallistosta minakin voisin tuotteen ostaa, koska asia on itselleni tarkea. Toinen koiristamme on adoptoitu SPA:lta. Asiasta aion kirjoittaa oman postauksensa.


Choupie, 3 kk. Adoptoitu Hermeray, Pariisi


Ranskassa hylattyja, kodittomia koiria, kissoja ja myos muita elaimia on paljon. Tarhoilta loytyy koiria niin sekarotuisia, etta rotukoiria. Ilman papereita tai niiden kanssa.
Rodusta ja papereista viis - jokaisella tulisi olla mahdollisuus uuteen elamaan. 
Ikava kylla jotkut koirat joutuvat odottamaan tarhalla omaa ihmistaan jopa 8-vuotta, eika sita koskaan valttamatta loydy. 



Ulane, 10 vuotta, 7 vuotta tarhalla.Odottaa vielakin omaa ihmistaan tarha La Roche sur Yonissa, Vendéessa.


Facebookissa ilmoitetaan koirista joilla on viikko, 3 paivaa, yksi paiva aikaa ennenkuin ne lopetetaan jos kotia tai sijaiskotia ei loydy, tai mikaan tarha ei voi ottaa tiloihinsa.

Monet ihmiset yrittavat auttaa, levittavat sanaa, tyoskentevat naiden elainten kanssa ja niiden puolesta. Valilla he epaonnistuvat, menettavat ehka toivonsa - mutta onnistumistarinat auttavat heita jaksamaan.


Kun taas yksi koira on saanut, toivottovasti koko loppuelaman kodin. 
Kun taas yhdella on aihetta heiluttaa hantaansa. 



Cassandre, 6 vuotta. Odottaa adoptoimista tarha Gerhard Cramerissa, Arryssa.


Sen verran viela sanon, etta koiratarhalle meno on aivan kamalaa - ei siksi, etta elaimilla olisi siella huonot oltavat, vaikka ei se kotia voita. Kylla niista huolta pidetaan, mutta niilta puuttuu se oma ihminen. Niille on vain rajattu aika paivassa ja se aika tarvitsee jakaa muiden kanssa.


Brasco, ?, kuva otettu uudessa kodissa. Adoptoitu tarha Corniquelista, Quimperista.


Kuvittele, etta kaikki tarhalla olevat koirat huutavat ja painautuvat hakkiensa etuosaan kiinni kun astut sisaan portista valitsemaan omaasi - ellet jo tieda keta olet tullut hakemaan. Silmaparit tuijottavat sinua, odottavat ottamaan ulos hakeistaan. Jotkut eivat ehka vaivaudukaan koska ovat luovuttaneet toivonsa - ei se minua tullut katsomaan.

Se naky porautui ikuisesti mieleen.




No comments:

Post a Comment