Thursday 14 November 2013

Mielen sopukoista - päivää!

Joskus tuntuu, etten ole edes oikeutettu toivomaan lasta. Valilla ajattelen, etta en mina varmaan parane koskaan. Mita jos en koskaan saa enaa energiaani takaisin?

Aina valilla, paivittain, tunnen oloni hyvaksi ja sitten taas seuraavaksi painun takaisin siihen vasyneeseen tilaan. En mina jaksa. Miten jaksaisin vauvan kanssa? Mita jos en vain koskaan voita tata masennusta.

Nama ajatukset tietenkin pistavat mieleni entista mustemmaksi. Suuri toiveeni - mahdotonta.



Tykkaan lukea mainoksia ja taas bongailin alesta sellaisia juttuja, jotka haluasin kayda hakemassa kotiin. Ne saavat kuitenkin mielen myos surulliseksi.



Yritan pysya mahdollisimman aktiivisena, kotityot ja elaimet, seka erilaiset projektit pitavat vauhdissa.

Minulla on vahan ahdistava laakari, joka pohjimmiltaan varmasti tarkoittaa hyvaa, mutta samat kysymykset ja lauseet alkavat arsyttamaan: oletkos jo aloittanut harrastuksen?, mites kielen oppiminen - menisit kielikurssille, naetko ihmisia tarpeeksi? ym. Kiitos riittaa.

Teen asiat mielellani omalla painollani ja niilla voimilla mita on. Se luo nimenomaan paineita kun miettii, etta pitaisi tehda tuota ja tuota.




Olen sellainen suorittaja ja rutiinit tuovat turvaa. Pahimmillaan ahdistuneena turvantunnetta kaipaa kaikessa, tuttu lenkkeilyreitti, tuttu kauppa, tuttu ruoka. Kaavasta ei voi poiketa.



Lukutuokio. Harvemmin tykkaan mistaan chick flick-kirjoista - koska ne ovat niin yksinkertaisia. Kuitenkin juuri siksi, ne ovat hyvaa luettavaa kielta oppivalle.




Kuitenkin aina valilla, sisaltani pilkistaa se pieni taisteluntahto. Minahan voitan taman - mina aion parantua.
Sita juuri tarvittaisiin enemmankin, koska kaikki lahtee itsesta.

Mutta mita tekisinkaan ilman Miestani. Korvaamaton tuki ja turva. Kannattelee minua silloin kun omat jalkani eivat siihen pysty. Kuivaa kyyneleeni ja antaa kaikua sanoilleni. Minun ei tarvitse huutaa yksin pimeassa.




Talla viikolla olen kokannut kasvisruokaa purjosta ja porkkanasta. On tehnyt hyvaa syoda oikeaa ruokaa.

Nain telkkarissa vahingossa taas patkan teurastamolta kun hain banaanin keittiosta. Sika laitettu koukkuun elavana ja se kiljui. En voi sanoin kuvailla sita tuskaa mita tunsin sisallani.

Ihmisrotu on paikoin maapallon syopa.


Translation for my darling:

You're irreplaceable. I would do anything for you, just like you have done for me.

No comments:

Post a Comment